2020 Yılında (Final) Yapan Diziler Listesi

0 520

2020 yılında final yapan diziler kimi zaman izleyenler de şaşkınlık yaratırken kimi zaman ise beklenen sonuç olduğu hakkında yorumlar yapılmıştı. Her geçen gün yeni dizilerin çıktığı günümüzde bu kadar çok dizi olması doğal olarak izleyici sayısının da paylaşılmasına neden oluyor. Özellikle kanal sayılarının çok olması gibi bir sorun varken aynı zamanda son yıllar da bunların aralarına bir de dijital platformların da eklenmesi doğal olarak dizi ömürlerini de etkiledi.

Rekabet ortamının her zamankinden daha fazla olduğu günümüz de bir dizinin tutabilmesi için çok farklı kriterlerin gerektiği düşünülüyor. Özellikle şu konular da farklılık yaratan diziler diğerlerine göre daha uzun süreli olabilir;

  • Alışılmışın dışında senaryolar
  • Oyuncu uyumu
  • Görüntü kalitesi
  • Tutarlı hikâyelerin anlatılması
  • Hedef kitleye hitap eden anlatım şekilleri
  • Oyunculuk kalitesi

Uzun süren diziler de genellikle bu özelliklerin olduğu görülmektedir. Ancak birçok dizi maalesef bu konular da beklentileri karşılamadıkları için yayın hayatına tahmin edilenden çok daha kısa zaman içinde son vermek zorunda kalıyorlar.
Özellikle çok kaliteli oyuncuların ye aldığı ve çok büyük yatırımların yapıldığı dizilerin dahi sadece birkaç bölüm de yayından kaldırılmasının ana sebepleri arasında mutlaka yukarı da bahsettiğimiz kriterlerden bazılarına uymamaları da yer alabiliyor. 2020 yılında yayın hayatına son veren diziler ve bitme nedenleri hakkında kısaca şu bilgileri verebiliriz;

2020 Yılında Final Yapan Diziler

Gençliğim Eyvah

Dizi haziran ayının başında yayına başladı ancak 17 nci bölümde final yapıldı. Geniş oyuncu kadrosu ve eğlenceli anlatımı ile yayın hayatına bir aile komedisi olarak başlayan dizi de özellikle bazı sahnelerin abartılı bulunması ve izleyenler tarafından eleştirilmesi final kararında etkili oldu.

Gençliğim Eyvah

Gençliğim eyvah dizisi özellikle Cengiz Bozkurt, Levent Ülgen, Günay Karacaoğlu, Ulviye Karaca, Elif Doğan, Ekin Mert Daymaz, Burak Tozkoparan, Erdem Kaynarca, Bahar Süer, Kemal Uçar, İpek Çiçek, Ecem Atalay ve Beyti Engin gibi isimler de yer alıyordu. Ancak bu zengin ve deneyimli kadro dahi dizinin uzun soluklu olmasını sağlayamadı. 2020 yılının en önemli yapımlarından biri olarak yayın hayatına başlayan dizi birçok kişi için büyük bir hayal kırıklığı oldu.

Bay Yanlış

Hiç şüphesiz 2020 yılının en çok merak edilen ve en çok beklenen yapımlarından biri Bay Yanlış’tı. Özellikle son yılların en popüler isimlerinden biri olan Can Yaman’ın başrollerin de olduğu dizinin uzun zaman yayında kalması beklenirken sadece 14 bölüm sürmesi birçok kişi de şaşkınlık yarattı. Can Yaman’a başroller de eşlik eden Özge Gürel de yeni neslin başarılı oyuncularından biri. İkili arasında başarılı bir uyum olduğu konuşulurken bu kadar erken bitmesi doğal olarak diziyi seven kişileri ciddi bir şekilde üzdü.

Bay Yanlış

Dizi de Gürgen Öz, Fatma Toptaş, Sarpcan Köroğlu, Lale Başar, Cemre Gümeli, Serkay Tütüncü, Ecem Karavus, Anıl Çelik, Fer, Baycu Güler, Ece İrtem, Kimya Gökçe Aytaç, Taygun Sungar ve Suat Sungur gibi başarılı oyuncular da yer alıyordu.

Ferhat İle Şirin

FOX TV’nin uzun süre tanıtımlarını yaptığı ve çok güvendiği yapımlardan biri olan Ferhat İle Şirin tahmin edilenden çok daha erken final yaparak büyük bir hayal kırıklığı yaşattı. Cansu Dere, Leyla Tanlar ve Tolga Sarıtaş’ın başrollerin de yer aldıkları dizi birçok kişi için bu senenin en önemli ve en çok merak edilen dizilerinden biriydi.

Ferhat İle Şirin

Ancak izleyicilerden beklenen ilgiyi göremeyen dizi sadece 6 bölüm sürebildi. Özellikle Yıldıray Şahinler, Işıl Yücesoy, Ushan Çakır, Şehsuvar Aktaş, Emel Çölgeçen, Alican Barlas, Nihan Gür, Zeynep Özyağcılar, Serdar Akülger, Ecenaz Uçer, Durukan Çelikkaya ve Melisa Değer gibi isimlerden oluşan geniş kadrosu ile dikkatleri çeken dizinin bu kadar erken bitmesini hiç kimse beklemiyordu.

Vuslat

TRT’nin en çok güvendiği dizilerinden biri olan Vuslat 2020 yılında final yapan diziler arasında yer aldı. Sevilen oyuncular Kadir Doğulu ve Devrim Özkan’ın başrollerin de yer aldığı dizi 43 bölüm sürdü ve gerekli tüm girişimlerin yapılmasına rağmen rating oranları artmayınca doğal olarak final kararı alındı.

Vuslat Dizisi

Farklı konusu ve oyuncu kadrosu ile dikkatleri çeken yapım da rol alan kişiler arasında özellikle Mehmet Özgür, Pelin Uluksar, Ümit Kantarcılar, Gamze Süner Atay, Murat Karasu, Baran Bölükbaşı, Serra Pirinç, Erdem Akakçe, Osman Alkas, Gözde Kaya ve Nurhan Özenen gibi birçok tanınmış oyuncu da yer alıyordu.

Kimse Bilmez

ATV ekranların da izleyicilerin karşısına çıkan ve yine 2020 yılında final yapmak zorunda kalan dizilerden biri olan Kimse Bilmez ilk olarak bir yaz dizisi olarak düşünülmüştü. Ancak diziye olan ilgi ve yüksek rating oranları sebebi ile kanal yönetimi dizinin devam etmesine karar verdi ve 2020’nin ocak ayına kadar yayınlanmaya devam etti.

Kimse Bilmez

Başrollerin de başarılı şarkıcı Keremcem, Engin Hepileri, Özgü Kaya ve Burak Serdar Şanal gibi isimlerin yer aldığı dizi farklı hikâyesi ve olayları anlatım tarzı ile dikkatleri çekmişti. Dizinin oyuncu kadrosunda Mehmet Ali Kaptanlar, Sebahat Kumaş, Zehra Yılmaz, Özlem Başkaya, Taner Turan, Adnan Biricik ve Yiğit Koçak gibi dizi severlerin aşina olduğu isimler de yer alıyordu.

Şaşkın Bakkal 216

TV8’in büyük bir umutla yayına soktuğu ancak daha 3ncü bölüm de yayından kaldırma kararı aldığı Şaşkın Bakkal 216 izleyenler de şaşkınlık yaratan yapımlardan biri oldu. Hiç kimsenin bu kadar erken final yapmasını beklemediği yapım da Zihni Gökay, Zuhal Yalçın ve Önder Açıkalın gibi herkesin yakından tanıdığı isimler de yer alıyordu.

Şaşkın Bakkal 216

2020 yılının en erken final yapan dizilerinden biri olan bu yapımda Levent Akkök, Ayça Bildik, Buse Narcı, Gülten Çelik ve İsa Telci gibi isimlerden oluşan geniş bir kadroya yer verilmişti. Ancak dizinin daha ilk bölümden çok düşük ratingler alması ve bu oranları bir türlü artmaması erken final yapılması kararının alınmasın da etkili olmuştu.

Azize

Son yılların en sevilen ve ilgi çeken oyuncuları arasında yer alan Hande Erçel ile Buğra Gülsoy’un başrollerini paylaştıkları azize dizisi Kanal D’nin en güvendiği yapımlarından biriydi. Ancak kimilerine göre senaryosunun zayıf olması kimilerine göre ise yayınlandığı günde yer alan diğer rakiplerine üstünlük kuramamasından dolayı yayından kalktığı düşünülen dizi birçok kişi için merakla bekleniyordu.

Azize Dizisi

Mustafa Yıldıran, Mustafa Avkıran, Duygu Sarışın, Selen Öztürk, Tugay Mercan, Başak Daşman, Orhan Kılıç, Ufuk Şen, Ceylan Batı ve Zeynep Kızıltan gibi tanınan oyunculardan kurulu bir kadrodan bu kadar erken final beklemeyen dizi severler de bu karar karşısında şaşkınlıklarını gizleyememişlerdi.

Çocuk

Her ne kadar çok farklı bir konuyu işlemiş olsa da yine de bir türlü izleyiciler de istenen etkiyi oluşturamaması sebebi ile 2020 yılında final kararı alan diziler kervanına katılan Çocuk dizisi Star Tv’nin en iddialı yapımlarından biriydi. Alışılagelmiş senaryolardan çok farklı bir hikâyenin anlatıldığı dizi de özellikle birbirinden ünlü ve başarılı oyunculara yer verilmesi yapımcıların bu diziye ne kadar güvendiklerini ortaya koyuyordu.

Çocuk Dizisi

Dizi de İsmail Hacıoğlu, Serhay Teoman, Nazan Kesimal, Merva Çağıran, ve Ceyda Ateş gibi önemli isimler yer alıyordu. Her ne kadar ilk bölümlerin de izleyiciler üzerinde bir etki yaratıp rating oranlarında istenen seviyelere ulaşmayı başarmış olsa da ilerleyen bölümler de bu başarının sürmemesi dizinin sonunu getiren en önemli faktör olarak görülüyor.

Aşk Ağlatır

Duygusal hikâyesi ile dikkatleri çeken Aşk Ağlatır Show Tv ekranların da yayınlanıyordu. Özellikle Deniz Can Aktaş ve Hafsanur Sancaktutan gibi isimlerin başrollerini paylaştığı dizi final kararı aldığı dönem de izleyicilerden büyük tepki almıştı. Hatta halen kanal yönetimine bu dizinin yeniden yayına alınmasına dair talepler geldiği konuşuluyor.

Aşk Ağlatır

Pelin Öztekin, Laçin Ceylan, Durul Bazan, Yağızcan Konyalı, Oktay Çubuk, Hasan Küçükçetin, Deniz Altan, Eda Şölenci ve Müfit Kayacan gibi isimlerin de yer aldığı dizi hem farklı hikâyesi hem de oyunculuk kalitesi ile dikkatleri çeken yapımlardan biriydi. Ancak verilen tüm emeklere rağmen 2020 yılında yayın hayatına son veren dizilerden biri olmaktan kurtulamadı.

Kadın

Fox TV’nin en önemli ve en çok ilgi çeken yapımlarından biri olan kadın dizisi 3 sezon boyunca rating listelerin de hep üst sıralar da ye aldı. Özellikle toplum içinde bir kadının iki çocuğu ile ayakta kalma savaşının konu edildiği yapım her hayfa insanların ekran başına kilitlemeyi başarmıştı.

Kadın Dizisi

Ancak uzun süre aynı hikâyeden gidilmesi ve oyuncu kadrosunun çok fazla yenilenmemesi doğal olarak izleyici üzerinde olumsuz bir etki yarattı ve final kararı alındı. Özellikle Özge Özpirinççi, Caner Cindoruk, Bennu Yıldırımlar, Şerif Erol, Seray Kaya ve Feyyaz Duman gibi isimlerin kaliteli oyunculukları da dizinin başarısın da önemli rol oynamıştı.

Dikkatinizi Çekebilir: Yeni Başlayan Diziler


Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.